İngiltere’de Eczanede Tedavi Dönemi Başladı!

İngiltere’de Eczanede Tedavi Dönemi Başladı!

İngiltere, yaygın hastalıkların eczanede tedavisini amaçlayan "Pharmacy First" programını başlattı.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından yapılan açıklamaya göre “Pharmacy First” adı verilen programla birlikte bazı hastalıklar için eczanede tedavi dönemi başladı.

Yaygın hastalıklardan sinüzit, boğaz ağrısı, kulak ağrısı, enfekte böcek ısırığı, zona, kadınlarda komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonları ve impetigo hastalıkları için artık hastalar doktor randevusuna veya bir reçeteye ihtiyaç duymadan doğrudan eczanelere başvurabilecek.

Eczane hizmetlerinin bu şekilde genişletilmesiyle doktorların yükünü azaltmak ve sağlık hizmetlerine ulaşımı rahatlatmak isteyen NHS, bu hamleyle amacına ulaşabilecek gibi gözüküyor.

31 Ocak 2023 tarihi itibariyle başlayan programa dahil olmak için eczacılar büyük çaba gösterdi. Eczanelerin yaklaşık %96’sının bu hizmeti sunabilecek şekilde hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Halkın alışkanlıklarının eczanelere gitmek olmaması sebebiyle ilk günlerde büyük bir farklılık doğmayacağını bekleyen yetkililer, medya aracılığıyla halkı bu konuda bilgilendirmek ve eczanede tedaviye yönlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.


5 Şubat 2024, 11:59