TEB Başkanı Üney: En Büyük Gücümüz Birlik Olma Ruhumuz

TEB Başkanı Üney: En Büyük Gücümüz Birlik Olma Ruhumuz

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti Birinci Başkanlar Danışma Kurulu geçtiğimiz gün toplandı.

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti Birinci Başkanlar Danışma Kurulu Ankara'da gerçekleşen buluşmada bir araya geldi. Kurul toplantısına Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu, Bölge Eczacı Odalarının başkanları ve yöneticileri katıldı.

Birlik Olma Ruhumuz Tüm Zorlukları Aşmaya Yardım Ediyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney eczacıların birlik olma duygusu ile hareket ederek birçok zorluğun üstesinden beraber geldiğini, bu duygu ve yaklaşımın ise güzel sonuçlara giden yolu inşa ettiğine değindi. Üney açıklamasında şunları söyledi: “Mesleki kazanımlarımızın yanı sıra alanımızdaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, çağdaş eczacılık uygulamalarını destekleyen ve toplum sağlığını ön planda tutan çalışmaların merkezi olduk. 68 yıllık dayanışma kültürünün verdiği güçle gelecekteki hedeflerine odaklanan Birliğimiz, bu birlik ruhuyla her zaman zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir.” 

 

Toplantıda hem Türk Eczacıları Birliği yöneticileri hem de bölge eczacı odaları yöneticileri belirlenen konu başlıkları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Danışma kurulunda belirlenen gündem maddeleri ise şu şekildeydi:

  • Kontrolsüzce açılan eczacılık fakülteleri, 
  • Meslektaşlarımız için yaratılması gereken istihdam olanakları,
  • Kamu eczacılarımızın ve kamudan emekli eczacılarımızın özlük haklarında iyileştirilmeler yapılması;
  • SGK Protokolünde iyileştirmeler yapılması, 
  • Deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların giderilmesi

 


24 Nisan 2024, 15:24