AFAD Konteyner Eczanelerin Elektrik Bedellerini Karşılamayı Bırakıyor

AFAD Konteyner Eczanelerin Elektrik Bedellerini Karşılamayı Bırakıyor

AFAD Konteyner Eczanelerin Elektrik Bedellerini Karşılamayı Bırakıyor

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından 11 ilimizde büyük yıkım gerçekleşti. Depremlerin ardından sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak için konteyner eczaneler ve sahra hastaneleri kuruldu. Kurulan bu konteyner eczanelerin elektrik sarfiyatı ise AFAD İl Müdürlüklerince karşılanıyordu. Ancak Hatay'da AFAD'ın artık bu bedeli karşılamayacağı öğrenildi.

160 konteyner eczanenin hizmet verdiği Hatay'da elektrik dağıtıcısı firma tarafından eczanelere tebligat gönderildi. Gönderilen tebligatta Hatal İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün artık elektrik harcama bedellerini karşılamayacağı belirtildi. Konteynerlarda zor şartlarda hizmet vermeye çalışan eczacılar ise bu haberi şaşkınlıkla karşıladı.

Konuyla ilgili konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, "Zaten konteyner gibi zor şartlar altında mesleğini icra etmeye çalışan eczacılar için bir de böyle bir zorunluluk adil olmadığı gibi vatandaşlarımızın ilaç ve eczacılık hizmetlerine erişimini zorlaştırmakla birlikte, bölgedeki eczacılarımızın özverili çalışmalarına da maddi ve manevi darbe vuracak bir girişimdir. Konteyner eczanelerin devam eden hizmetlerinin aksamaması için elektrik bedellerinin AFAD İl Müdürlüklerince ödenmesi yönünde gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerekiyor." dedi.

 


9 Ekim 2023, 17:44