Akciğer Kanserli Hastalar Bu Belirtilere Dikkat!

Akciğer Kanserli Hastalar Bu Belirtilere Dikkat!

Akciğer kanseri olan bireylerde göğüs kafesi ve kalp zarı içinde sıvı birikimi belirtileri ortaya çıktığında hemen uzman bir hekime başvurmak önemlidir.

Akciğer kanseri teşhisi konmuş bireylerin dikkat etmesi gereken belirtiler hakkında uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Göğüs kafesi ve kalp zarı içinde sıvı birikimi, akciğer kanseri hastalarında görülebilen bir durum olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu belirtiler başladığı anda uzmana başvurmanın gerektiğine dikkat çekti.

Akciğer kanserli hastalarda öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren 'Göğüs Kafesi ve Kalp Zarı İçinde Sıvı Birikimi' rahatsızlığının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu şikayetlerin ortaya çıktığında göğüs cerrahisi hekimine başvurmanın önemini vurguluyor.

Plevral aralıkta sıvı birikiminin, akciğer kanseri nedeniyle meydana geldiğini açıklayan uzmanlar, aynı zamanda bu durumun kalp zarı içinde de sıvı birikimine yol açabileceğini ifade etti. Sıvı birikimi durumunda ya sıvı üretiminin arttığını ya da sıvının emilimini sağlayan yolların tıkandığını belirtirlerken bu durumun hangi faktöre bağlı olduğunun tespit edilemediğini ekledi.

Plevral sıvı birikimi belirtilerinin sıvı miktarına bağlı olarak değişebileceğini belirten uzmanlar, sıvı miktarı düşükse hastada belirgin bir rahatsızlık hissedilmeyebileceğini ifade ediyor. Ancak plevral sıvı birikimi arttığında öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi semptomlar olabileceğine dikkat çekiyor. Perikard sıvısı birikimi ise daha ciddi semptomlara yol açabilir ve kalp sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atabilir.


15 Ağustos 2023, 17:51