Aşırı Stres Kaş Dökülmesini Tetikliyor

Aşırı Stres Kaş Dökülmesini Tetikliyor

Kaş dökülmesinin farklı sebepleri olabileceği ve stresin bağışıklık sistemini etkileyerek geçici dökülmelere yol açabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, kaş dökülmesinin pek çok farklı sebepten kaynaklanabileceğini belirtiyor. Bu sebeplerden biri olan aşırı stresin, kaş dökülmesine neden olabileceğini açıklıyor.

Uzmanlar, stresin kaş dökülmesine neden olabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle stresle ilişkilendirilen "alopesi areata" adlı hastalığın, bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu geçici dökülmelere yol açabileceğini belirtiyor. Bu hastalık, kaş, saç ve sakallarda dökülmelere neden olabilir.

Kaş dökülmesi tedavileri için ilk adım, altta yatan sebebin araştırılması ve buna uygun tedavi planının oluşturulmasıdır. Saç tedavilerinde kullanılan Mezoterapi ve PRP tedavileri, kaş dökülmesinin tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, hastanın evde uygulayabileceği minoksidil içerikli serumlar da tedaviye yardımcı olabilir. Kaş dökülmesi yaşayan kişiler için doğru tedavi seçeneğinin belirlenmesi için uzman bir hekime danışmak önemlidir. Sağlığınıza ve görünümünüze özen göstermek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.


18 Ağustos 2023, 15:31