Asırlık "Sıhhat Eczanesi" Öğrenci Yetiştirmeye Devam Ediyor

Asırlık

Eskişehir'de 1925 yılında kurulan ve 80 yıldan fazla hizmet veren Sıhhat Eczanesi, Anadolu Üniversitesi'nde geleceğin eczacılarının eğitimine katkı sunmaya devam ediyor.

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı ilçesinde 1925 yılında eczacı Sadrettin Neşet tarafından kurulan "Sıhhat Eczanesi", şehrin en eski eczanelerinden biriydi. 1951 yılında eczacı Ali Rıza Usluer tarafından devralınan Sıhhat Eczanesi, şehirdeki asırlık yolculuğuna devam etti. 

Sııhhat Eczanesi'ni 58 yıl boyunca işleten Ali Rıza Usluer, vefat etmeden önce dönemin Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe Kırımer'in talebi üzerine eczanenin tamamını bağışlamayı kabul etmişti. Ölümünden sonra eczanenin tamamını fakülteye devretmeyi vasiyet eden Ali Rıza Bey'in ailesi vasiyeti yerine getirerek eczanenin üniversiteye devredilmesine onay verdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana hizmet veren eczanenin laboratuvarı, ekipmanları, dolapları ve içerisindeki tüm ilaçları ile fakülte içerisine taşınması sağlandı ve birebir aynı şekilde açılışı yapıldı. 2010 yılında Usluer'in ailesinin de katıldığı törenle açılan eczane bugün hala fakülte öğrencilerinin hem mesleki geçmişi görmelerine hem de uygulamalı derslerini deneyimleme alanları olarak geleceğin eczacılarını yetiştirmeye devam ediyor.


21 Şubat 2024, 17:27