Bakan Koca Onaylı Randevu Sistemiyle İlgili İlk Sonuçları Açıkladı

Bakan Koca Onaylı Randevu Sistemiyle İlgili İlk Sonuçları Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde uygulanmaya başlayan randevu onay zorunluluğu sisteminin ilk sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Hastanelerde en çok yaşanan problemlerden olan randevulara gelmeme veya son dakika iptaller nedeniyle zaten zor bulunan randevularda yoğunluk giderek artmakta ve kapasite kullanımına olumsuz etkiler yaşanmaktaydı. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yeni bir uygulama başlatmış ve artık randevularda onay zorunluluğu sürecini başlatmıştı.

Yeni uygulama ile hastaların randevularından bir gün öncesinde saat 20:00'e kadar randevularını onaylaması gerekiyor. Belirlenen süre içerisinde onaylamayan kişilerin randevularıysa iptal edilecek.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni uygulamanın şu ana kadar sorunsuz şekilde ilerlediğini dile getirdi. Son dakika iptal edilen veya gelinmeyen randevular dolayısıyla hastanelerde %30'luk bi kapasite kullanım kaybı yaşandığı dile getiren Koca, hastanelerin tümünde sorun tespiti odaklı çalışmalar yapacaklarını söyleyerek "Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak" dedi.

Yeni uygulamanın ilk ayını tamamlamasının ardından Koordinasyon Kurulunda bir değerlendirme yapacaklarını da dile getiren Koca, ilk ayın sonunda bir açıklama da yapacaklarını söyledi.


21 Mayıs 2024, 18:28