Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez: Suriyeliler Sınavsız Doktor ve Eczacı Oluyor!

Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez: Suriyeliler Sınavsız Doktor ve Eczacı Oluyor!

Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Suriyelilerin diplomalarının gerçek olup olmadığı teyit edilmeden sözlü beyanları yeterli bulunarak doktor ve eczacı olduklarını, sadece İstanbul'da 200'e yakın Suriyeli eczacı olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri esnasında ortaya şaşırtıcı bir iddia atıldı. Kürsüye çıkan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Suriyeliler sınavsız doktor ve eczacı oluyor. Diplomaların aslı araştırılmadan sözlü beyana güvenilerek hareket ediliyor.” açıklamalarında bulundu.

Sadece İstanbul’da 200’e yakın Suriyeli eczacı olduğunu söyleyen Çömez, bunların diplomalarının sahte olup olmadığının kontrol edilmediği ve herhangi bir sınava tabi tutulmadıklarını söyledi. Bu eczacıların hepsinin Türk vatandaşlığına da geçtiğini ve SGK ile anlaşmaları olduğunu da ekledi. Çömez'in açıklamaları şu şekilde:

"Gelelim Suriyelilere, diplomaları gerçek mi sahte mi araştırmıyorsunuz, sözlü beyan yetiyor, Türkçe sınavı var mı yok, mülakat var mı ona da ihtiyaç yok, bir iyi hal kağıdı istiyor musunuz Suriyelilerden, hayır ona da gerek yok. Sonra diploması, vatandaşlık hazır. Bunlar Türkçe bilmiyor olsun reçeteleri Arapça yazsınlar. Ya eczaneler? Zaten onların da çoğu Suriyeli, onlara da Arapça reçete anlama hakkı verdik dolayısıyla sistem çözüldü. Bu şekilde sağlık sistemi çözülmeye çalışılıyor, bu bir kara mizah."

 


18 Aralık 2023, 10:42