Bebeklerde RSV Mikrobuna Dikkat

Bebeklerde RSV Mikrobuna Dikkat

Kış aylarında yaygınlaşan RSV mikrobu bebekler için risk teşkil edebileceğinden özellikle bu aylarda çok dikkat edilmeli.

Solunum yollarını sarması ile kendini gösteren ve özellikle kış aylarında kendini gösteren RSV mikrobu, soğuk algınlığı ile benzer semptomlara sahip olsa da özellikle bebekler için risk oluşturabilir.

Son zamanlarda üst solunum yolu hastalıklarında sıkça yaşandığı gibi RSV enfeksiyonları da ağır şekilde seyrediyor. Bu durum ise özellikle 1 yaş altı bebekler ve 50 yaş üstü kronik hastalığı olan kişiler için risk teşkil ediyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, konuyla ilgili verdiği röportajda "RSV mikrobu havada asılı kalmış mikroplar sebebiyle solunum yoluna damlacık yoluyla, göz teması yoluyla da bulaşabilir, 1 yaş altında daha çok enfeksiyonlara sebep olan bu mikrop, yoğun bakım yatışlarına varabilecek kadar ağır akciğer enfeksiyonlarına sebep olur" diye konuştu.

Enfeksiyondan korunmak için hapşırırken ağzın kapatılması ve ellerin bol sabunla yıkanması öenm teşkil ediyor. Özellikle çocukların toplu şekilde bulunduğu kreş anaokulu gibi yerlerde bu konuda bilgilendirme yapılması oldukça önemli.


9 Şubat 2024, 15:41