Çocukların Aşılarının Eksiksiz Olması Oldukça Önemli

Çocukların Aşılarının Eksiksiz Olması Oldukça Önemli

Çocukların Aşılarının Tam Olması Oldukça Önemli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çocuklar bu haftalarda neden sık sık hasta oluyor? Ne yapmalı?" diyerek çocuklarda Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara'nın açıklamalarına dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Kara;
Solunum yolu enfeksiyonları özellikle kış aylarında artsa da eylül ayından itibaren görülmeye başlıyor. Çocukların da okula başlaması, kreşlere ve ana okullarına dönmeleriyle daha çok bir araya gelmeleri ve taşıdıkları bakterileri, virüsleri, mikroorganizmaları birbirleriyle paylaşmaları söz konusu oluyor.  Bu sebeple okula, kreşe, ana okuluna başlayan çocukların özellikle ilk ay içerisinde çok sık hastalanmasıyla karşılaşıyoruz. 
Bu konuda Sağlık Bakanlığı kaynakları çocukların aşılarının eksiksiz bir şekilde yaptırılmasının oldukça önemli olduğunu dile getiriyor. Prof. Dr. Kara ise aşının yanında çocukların özellikle el yıkama alışkanlığını kazanması, çocukların bulunduğu sınıfların da sık sık havalandırılmasına dikkat edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.


3 Ekim 2023, 18:04