Depremin Üzerinden 1 Yıl Geçti Depremzede Eczacılar Unutuldu!

Depremin Üzerinden 1 Yıl Geçti Depremzede Eczacılar Unutuldu!

Depremin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen depremzede eczacıların sesi hala duyulmadı. Eczacılar ağır şartlar altında hizmet vermeyi sürdürüyor.

Geçen yıl tam da bugün, 6 şubat tarihinde yaşadığımız büyük facianın yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Binlerce kişinin etkilendiği bu faciada birçok eczacı meslektaşımızı yitirmenin de derin üzüntüsü içindeyiz. Aradan geçen 1 yılda eczacılar büyük bir çabayla deprem bölgesindeki faaliyetlerini sürdürmeye ve bölge halkına hizmet sunmaya çalıştı. Ancak eczacıların birçok beklentisi bu süreçte karşılıksız kaldı.

Konuyla ilgili konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Depremden sonra canla başla hizmet vermeye çalışan depremzede eczacılar unutularak sorunları ile baş başa bırakıldı!” dedi.

11 ilimizi etkileyen depremde Türkiye’de bulunan toplam eczane sayısının yaklaşık altıda birini oluşturan 5 bin eczanenin etkilendiğini dile getiren Saydan, yerle bir olan eczanelerine aldırış etmeden hizmet vermek için çabalayan eczacıların yalnız bırakıldığını söyledi.

Eczanelerin halen hırsızlıkla dahi mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen Saydan, yetkililerin bir an önce depremzede eczacıların sorunlarına çözüm bulmasını talep ettiklerini vurguladı.


6 Şubat 2024, 16:06