Doktor Onayı Olmadan Çocuklarınıza Soğuk Algınlığı İlaçları Vermeyin

Doktor Onayı Olmadan Çocuklarınıza Soğuk Algınlığı İlaçları Vermeyin

Kış aylarında soğuk algınlığıyla sık sık karşılaşıyor ve hemen ilaçlara sarılıyoruz. Doktor onayı olmadan ilaç kullanmak hepimiz için tehlikeyken bu tehlike çocuklar için daha ciddi olabiliyor.

Kış aylarının iyiden iyi gelmesiyle özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklar çok sık görülmeye başladı. Çocukların da etkilendiği bu salgında aileler çocuklarını bir doktora götürmek yerine soğuk algınlığı ilaçları vermeyi tercih edebiliyor. Ancak bilinçsizce kullanılan her ilaç gibi soğuk algınlığı ilaçları da beklenmedik sonuçları doğurabiliyor.

Konuyla ilgili konuşan Çocuk Sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Çağlar Erol, doktor onayı olmaksızın kullanılan soğuk algınlığı ilaçlarının kısa vadede işe yarar gözükse de uzun vadede ciddi yan etkilere sebep olabileceğini aktardı. 

Kış aylarında özellikle çocuklarda RSV vakalarında artış gözlemlendiğini söyleyen Erol, burun akıntısı, öksürük, ateş, tıkanıklık, hapşırma, iştahsızlık gibi belirtiler görüldüğünde bir doktora danışmanın faydalı olacağını, doktor tavsiye olmadan ilaç kullanılmasının yanlış olduğunu belirtti.


26 Aralık 2023, 13:00