Ecz. Taner Ercanlı Türk Eczacıları Birliği Seçimlerinde Aday Olacağını Açıkladı!

 Ecz. Taner Ercanlı Türk Eczacıları Birliği Seçimlerinde Aday Olacağını Açıkladı!

Ecz. Taner Ercanlı Türk Eczacıları Birliği Seçimlerinde Aday Olacağını Açıkladı!

Kasım ayında yapılacak olan Türk Eczacıları Birliği seçimleri için Ecz. Taner Ercanlı'dan adaylık açıklaması geldi. Ankara Eczacı Odası Başkanı olan Ecz. Taner Ercanlı, yaptığı açıklamada Birlik İçin El Ele Grubu adına aday olduğunu ve kendisini bu göreve layık gören ekibe teşekkür ettiğini ifade etti. 

Birlik İçin El Ele Grubu olarak mesleğe değer katmak, meslektaşların hakkını korumak ve Türk Eczacıları Birliği'ni daha güçlük kılmak için hep birlikte mücade edeceklerini söyleyen Ercanlı, seçim sürecinin de meslek örgütümüzün tarihine, değerlerine ve geleneklerine yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için de var gücüyle çalışacaklarını belirtti.

"Meslek için Biriz, meslek için Birlik'teyiz, Meslek için El Ele'yiz!'" sloganıyla yola çıkan Taner Ercanlı ve ekibinin yaptığı açıklamada öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Değerli Meslektaşlarımız,

Tüm dünyada, sağlık alanı dahil olmak üzere hemen her alanda gelişim ve değişim çok büyük bir hız kazanmıştır. Sağlık yönetiminin çağa ayak uydurduğu ülkelerde eczacılar bu değişime öncülük ederken, ülkemizdeki eczacılarının süreçlerin dışında tutulması sağlık alanında oluşan sorunlar yumağının başlıca nedenlerinden birisidir. Öyle ki ülkemizdeki eczacıların yıllardır sürdürdüğü gelişim, ilerleme ve çağa ayak uydurma mücadelesi; günümüz koşullarında artık bir "varlık- yokluk mücadelesine" dönmüştür. Dün olduğu gibi bugün de karşı karşıya kaldığımız sorunların tamamı için bir ara gelmekten, birlikte mücadele etmekten ve en büyük gücümüz olan Türk Eczacıları Birliği etrafında kenetlenmekten başka bir çözüm yolumuzun bulunmadığı ortadadır. 

Türk Eczacıları Birliği'nin tarihsel birikimi, yaratmış olduğu gelenek ve örgüt kültürü ile eczacılığın kronikleşmiş sorunlarını çözüme kavuşturacak güçte olduğuna büyük bir bağlılıkla inanıyoruz. Temsil ettiğimiz on binlerce meslektaşımız da dahil olmak üzere, bütün eczacılık camiasına karşı sorumlu olduğumuza inanmış, 2023 yılı Ocak ayında bir araya gelerek endişelerimizi kamuoyu ile paylaşmış süreci ve meslek örgütümüzü takip ettiğimizi, çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğimizi ifade etmiştik.

Bu süre içinde eczacıların sorunları katlanarak artmaya devam etmiş, halkın ilaca ulaşımındaki sıkıntılar ve bulunamayan ilaçların ortanı artmış, odalarımızın yetkileri kısıtlanmış, genç meslektaşlarımızı hızla mesleklerinden uzaklaştıran yardımcı eczacılık sorunları görmezden gelinmiş, kamuda görev yapan ve emekli eczacılarımızın sorunları çözülememiş, son yıllarda açılan niteliksiz fakültelere yenileri eklenmiştir. Maalesef bütün bu sorunlar karşısında meslek örgütümüzün mevcut yönetimi tarafından eczacıların hakkını gözeten, halkın sağlık-ilaç hakkını savunan ve mesleğimizi içine düştüğü darboğazdan çıkaracak politikalar üretilememiştir. İyi niyetli olduğuna inandığımız tüm gayretlere rağmen bu çalışma metodu ve temposuyla eczacıların ve eczacılık mesleğinin biriken sorunlarını çözebilmek bir yana, eczacılığın gündemine yetişmek dahi mümkün olmamıştır.

Çözülemeyecek hiçbir sorunumuzun olmadığını; asıl ihtiyacımız olanın 50 binden fazla meslektaşından aldığı eşsiz gücü doğru kullanan, sürekli denenen yöntemler yerine yenilikçi bir anlayış ile yöneten ve tüm gücünü mesleğine ve meslektaşlarına hizmet etmeye yönlendirmiş bir olduğunu biliyoruz.

Birlik İçin El Ele Grubu olarak bizler; eczacılığın üstüne çöken kara bulutları dağıtmak ve eczacılığı aydınlık yarınlara ulaştırmak amacıyla yürüttüğümüc mücadelenin devamı olarak almış olduğumuz kararla, Türk Eczacıları Birliği'nin 44. Olağan Büyük Kongresinde örgütümüzü yönetmeye, mesleğimizin geleceğine yön vermeye ve onu hakettiği yere taşımaya talip olduğumuzu tüm kamuoyuna bildirmekten mutluluk duyuyoruz."

 


17 Ekim 2023, 00:52