Eczacılar Yeni Kararın Yürürlüğe 25 Aralık’ta Girecek Olmasına Tepkili: Firmalar İlaç Tedarikini Kesti

Eczacılar Yeni Kararın Yürürlüğe 25 Aralık’ta Girecek Olmasına Tepkili: Firmalar İlaç Tedarikini Kesti

İlaç fiyatlarında uygulanan sabit kurda yapılan değişikliğin 10 gün sonra yürürlüğe gireceğinin duyurulması sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kurun değişecek olması eczacıların ilaç bulmasını güçleştiriyor.

İlaç fiyatlarında uygulanan sabit kurda yapılan değişikliğin 10 gün sonra yürürlüğe gireceğinin duyurulması sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kurun değişeceğini gören ilaç firmaları ilaç tedarik etmekten kaçınmaya başladı. İlk defa bu kadar uzun bir süreyle karşılaşan eczacılar tepki göstermeyi sürdürüyor.

Sözcü’den Gülben Dikmen’in haberine göre firmalar ilaç tedarikini ertelemeye başladı. TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Taner Ercanlı ile de görüşen Dikmen, Ercanlı’nın bu kararın suistimallere sebep olacağını söylediğini belirtti. "Eczanelerin ilaç tedariği ilaç depoları tarafından sağlanıyor. Depolara ise firmalar kanalıyla ilaç geliyor. Şu an ilaç depoları bizlere firmaların kendilerine ilaç sağlamadığını söylüyor" diyen Ercanlı, uygulama tarihinin bir an önce öne çekilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan da konuyla ilgili olarak "Bu aradaki sürenin anlamsız bir biçimde hem hasta hem de eczane mağduriyeti yarattığı açık bir gerçek.” İfadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak TEB tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da bir ziyaret yapılmıştı. Sorunun bir an önce çözülmesini umut ediyoruz.


19 Aralık 2023, 15:54