Eczane Teknisyenleri İşaret Dili Öğreniyor

Eczane Teknisyenleri İşaret Dili Öğreniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, eczane teknisyenlerinin işitme engelli hastalarla iletişim kurabilmesi için eğitim programı başladı.

Konya'da eczane teknisyenleri, işitme engelli hastalarla daha etkili iletişim kurabilmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) işaret dili eğitimi alıyor. Bu program, kursiyerlerin çalışma saatlerine uygun bir şekilde düzenlenmiştir. Alaaddin KOMEK'te verilen eğitimler kapsamında 46 eczane teknisyeni, 78 saatlik bir eğitim alacaklar.

Konya Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Ahmet Gökmen, işitme engelli hastalarla yaşanan iletişim zorluklarının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Bu nedenle, işaret dili öğrenmeye karar verdiklerini belirten Gökmen, aldıkları eğitim sayesinde işitme engelli hastalarla tercümana ihtiyaç duymadan daha hızlı ve doğru bir şekilde iletişim kurabileceklerini söyledi. Gökmen, yaklaşık 27 yıldır eczane teknisyenliği yaptığını ve işaret dili eğitimi sayesinde uzun yıllardır yaşadıkları iletişim sorunlarının çözüme kavuşacağını belirtti.


6 Mart 2024, 14:17