Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Çelik Eczanelerde Antibiyotik Krizi Olduğunu Söyledi

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Çelik Eczanelerde Antibiyotik Krizi Olduğunu Söyledi

Mustafa Çelik, salgın sebebiyle artan antibiyotik ihtiyacının ilaç depolarından karşılanmasında zorluk çekildiği için hastaların ilaç bulmasının güç hale geldiğini ve bu sebepler kuyrukların oluştuğunu söyledi. 

Son günlerde ülkenin farklı noktalarından gelen eczanelerde uzun sıraların oluştuğu şikayetleri Eskişehir’de de duyuldu. Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik, salgın sebebiyle artan antibiyotik ihtiyacının ilaç depolarından karşılanmasında zorluk çekildiği için hastaların ilaç bulmasının güç hale geldiğini ve bu sebepler kuyrukların oluştuğunu söyledi. 

Grip salgının artmasıyla birçok vatandaş hastanelere ve ardından eczanelere akın ediyor. Ancak reçete edilen ilaçların eczanelerde bulunması kolay olmuyor. Çözülmeyen ilaç krizine bir de yüksek talep eklenince eczacılar ilaç yetiştirmekte çok zorlanmaya başladı. Çelik, özellikle nöbetçi eczanelerde bu sebeple uzun kuyrukların oluştuğunu söyleyerek şu anda en ciddi sorunun antibiyotik bulmak olduğunu ve böyle giderse yakın zamanda diğer ilaçlarda da bu sorunun büyüyeceğini söyledi.


5 Ocak 2024, 13:50