Fiziksel Aktivite Azaldıkça Obezite Artıyor

Fiziksel Aktivite Azaldıkça Obezite Artıyor

Son yılların en hızlı yaygınlaşan problemlerinden olan obezitede, fiziksel aktivite azlığı önemli etkenler arasında yer alıyor.

Fiziksel aktivitenin azalmasıyla obezite riskinin arttığına dikkat çeken doktorlar, obezitenin gelişmekte olan ülkelerde önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtirlerken günlük yaşamda artan hareketsizlik ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte insanların fiziksel aktivite düzeylerinin düştüğünü, bu durumun obeziteyi tetiklediğini vurguladılar.

Yiyeceklerden alınan fazla kalorinin vücutta yağ olarak depolandığını açıklayan uzman, modern yaşamın getirdiği hareketsizlik ve yüksek kalorili beslenme alışkanlıklarının obeziteye katkıda bulunduğunu ifade etti. Obezite ameliyatının genellikle laparoskopik yöntemle gerçekleştirildiğini ve ameliyat sonrası hastaların durumuna göre yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulabileceğini dile getiren uzamanlar, başarılı bir ameliyat sonrası, hastaların sağlıklı ve kaliteli bir yaşama kavuşmaları için dikkatli olmaları gerektiğini de vurguluyorlar.


20 Mart 2024, 17:30