Gazze'deki Kanser Hastaları Türkiye'ye Getirildi!

Gazze'deki Kanser Hastaları Türkiye'ye Getirildi!

Gazze'deki Kanser Hastaları Türkiye'ye Getirildi!

İsrail'in Gazze üzerinde sürdürdüğü bitmek bilmeyen saldırılar, özellikle sivil yaşamı altüst etmeye devam ediyor. Hastanelerin dahi saldırıya uğradığı bu korkunç süreçte, sağlık hizmetleri ciddi anlamda aksamaya başladı. Bu konuda harekete geçen T.C. Sağlık Bakanlığı, bazı kanser hastaları ve refakatçilerini almak üzere iki uçağı Mısır'a gönderdi. Mısır ile gerçekleştirilen yoğun görüşme tafiğinin ardından varılan anlaşmalarla iki uçağımız hem sağlık yardımlarını götürdü hem de bazı hastaların transferini sağladı. 

Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden uçaklar Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sağlık ekiplerince karşılandı. Konuyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Koca, Gazze'den 27 hasta ve 13 refakatçinin çıkarılarak Türkiye'ye getirildiğini ve atılan bu önemli adımın son olmayacağını, hastalara yardım etmek için çalışmaların kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca ayrıca, bugüne kadar 10 kargo uçağı ve bir gemiyle tam donanımla 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, hayati öneme sahip ventilatörler, kuvözler ve jeneratörlerin olduğu, ilaç ve tıbbi malzemelerin bulunduğu toplamda 666 tonluk yardımın Gazzelilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mısır'a ulaştığını aktardı.


17 Kasım 2023, 18:05