Gebelik Şekeri ve Gebelik Tansiyonuna Dikkat!

Gebelik Şekeri ve Gebelik Tansiyonuna Dikkat!

Gebelik Şekeri ve Tansiyonu

İlk hamilelik döneminde, anne adaylarının mutluluğunun yanı sıra anksiyete yaşadığı sık görülür. Bu yolculuk sürecinde, sanal ortamda edinilen veya çevreden duyulan bazı yanıltıcı bilgiler nedeniyle endişeler artabilir. Uzmanlar, hamileliğin hekim gözetiminde ve yönlendirmesiyle geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, her adımın ve kararın dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinin anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Hamilelik döneminde yaşanan bilgi kirliliği ve yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, toplumda yaygın olan bazı hatalı bilgileri açıklıyorlar. Anne adaylarının aşerdiği besinleri tüketmezse bebekte doğum lekesi gelişeceği veya bebeğin bir uzvunun eksik olacağına dair yanıltıcı inanışın aslında psikolojik bir durum olduğunu belirtiliyor. Hamilelik sürecinde temel kuralın doğru ve dengeli beslenme olduğunu vurgulayan uzmanlar, istenilen her besinin tüketilmesinin, hedeflenen kilodan fazla alınmasına ve bunun sonucunda gebelik şekeri ve tansiyon gibi önemli sorunların oluşmasına neden olabileceğini ifade ediyor.

Hamilelikle ilgili yanlış inanışlardan biri olan "bebeğin saçları çıktığında mide ekşimesi başlar" ifadesini de açıklığa kavuşturan uzmanlar, bu durumun aslında reflü hastalığından kaynaklandığını ve hamilelik sonrasında genellikle kendiliğinden geçtiğini belirtiyor. Diş ve diş eti sağlığına özen göstermenin hamilelikte önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, ihmal edilen bu konunun erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini artırabileceğini ifade ediyor. Cinsel ilişkinin hamilelik döneminde bebeğe zarar vermediğini, hatta doğumu kolaylaştırabileceğini belirten uzmanlar, hamilelik sonrası cinsel yaşamın da eskisi gibi devam edebileceğini aktarıyor.


29 Ağustos 2023, 15:48