Genel Kurul Yapısına Geçen TEİS, Delege Seçimi İçin Başvuru Almaya Başladı

Genel Kurul Yapısına Geçen TEİS, Delege Seçimi İçin Başvuru Almaya Başladı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, genel kurullu yapıya geçişin ilk aşaması olarak delege seçimi gerçekleştireceğini ve adaylık başvurularını almaya başladığını duyurdu.

Kurulduğu 2006 yılından bu yana, eczane eczacılığına yönelik birincil meslek topluluğu olma görevini üstlenen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası; genel kurul yapısına geçeceğini ve bunun için de delege seçimi yapılacağını duyurdu. Delege olmak isteyen üyeler için başvuru süreci başladı.

Türkiye'de Bir İlk: Genel Kurula Sahip İlk İşveren Sendikası

TEİS yeni yapısıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, genel kurul yapısına sahip olma seviyesine ulaşan ilk işveren sendikası oldu. Üye sayısı her geçen gün artan TEİS'in, yeni sistemle artık kararlarını tüm üyelerinin katılımı ile almasının pek mümkün olmaması ve üye sayısı itibariyle genel kurul oluşturmanın yasal bir zorunluluk haline gelmesi nedeniyle genel kurul delegeleri belirleyecek. 

Delege Seçimi İçin Başvurular Başladı

TEİS üyelerine e-posta ve sms yoluyla ilettiği katılım linki üzerinden 3 Nisan - 23 Nisan 2024 tarihleri arasında genel kurul delegeliği seçimi için başvuruları toplayacak. Başvuruların toplanması ve kesin listelerin oluşmasının ardından ise 18 Mayıs 2024 Cumartesi tarihinde Ankara'da TEİS Genel Merkezi'nde delege seçimi gerçekleşecek.


3 Nisan 2024, 15:24