Göz Tansiyonu: Görme Kaybını Önlemek İçin Önlemler Alın!

Göz Tansiyonu: Görme Kaybını Önlemek İçin Önlemler Alın!

Glokom, yaygın olarak bilinen adıyla göz tansiyonu, göz sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına yol açabilir.

Uzman doktorlar, glokomun erken evrelerinde belirti vermediğini ve düzenli göz muayenesinin kalıcı görme kaybını önlemenin tek yol olduğunu vurguluyor.

Glokomun, göz içindeki sıvı basıncının normalden çok yüksek seviyelere çıkması sonucu göz sinirlerinin zarar görmesiyle karakterize olduğunu açıklayan uzmanlar, glokom riskini artıran faktörler arasında yaş, ailede glokom öyküsü, gözde odaklanma sorunları, kortizon kullanımı, ince kornea yapısı, dolaşım bozuklukları, diyabet, hipertansiyon ve migren gibi etmenleri sıralıyor.

Göz tansiyonunun tedavisinin hastanın durumuna bağlı olarak değiştiğini belirtirlerken; ilaç, lazer ve cerrahi gibi tedavi seçeneklerinin mevcut olduğunu ifade ediyor. Tedavinin amaçlarının hastalığın ilerlemesini durdurmak ve görme kaybını engellemek olduğunu vurguluyor. Tedaviye geç kalındığında ise gerçekleşmiş görme kayıplarının geri alınamayabileceğini hatırlatıyor.


21 Mart 2024, 12:56