Grip Oldum Sanarken Omurilik Felci Geçirdi

Grip Oldum Sanarken Omurilik Felci Geçirdi

Bir sabah aniden bacaklarının tutmayan ardından ise tüm belden aşağısını kontrol yetisini kaybeden Serkan Özdemir, ilk aşamada yalnızca grip olduğunu düşünmüştü.

Antalya'da yaşayan Serkan Özdemir, sıradan bir güne uyanırken aniden bacaklarının tutmadığını farketti. Akşam uyurken hiöbir sorunu olmayan talihsiz adam, ilk aşamada soğuk algınlığı nedeniyle halsiz olduğunu düşündü ve birkaç gün ilaç kullandı. Ancak birkaç günün ardından belden aşağısı tamamen tutmayan bir noktaya geldiğinde komşularının yardımıyla hastaneye gitti.

Yapılan nörolojik testlerin ardından omurilik felci teşhisi konulan Serkan Özdemir, tekerlekli sandalyeye bağımlı bir hayat yaşıyor. Üç ay öncesinde hiçbir sağlık sorunu olmayan Özdemir'in hikayesi oldukça üzücü.

Omurilik felci, ani ve beklenmedik bir şekilde hayatı tamamen değiştirebilen bir durum. Özdemir'in yaşadığı belirtiler başlangıçta grip gibi görünse de, aslında ciddi bir tıbbi durumu işaret ediyormuş. Yaşamın temel aktivitelerini etkileyen ve kişinin bağımsızlığını büyük ölçüde kısıtlayabilen murilik felcinde fizik tedavi ve rehabilitasyon ile bazı durumlarda iyileşme ve fonksiyonel düzelme sağlanabiliyor.


22 Nisan 2024, 12:24