Hastanelerde Yer Yok, Doktorlardan Maske Takın Uyarısı!

Hastanelerde Yer Yok, Doktorlardan Maske Takın Uyarısı!

Türkiye genelinde hızla artan grip salgını hastaneleri doldurdu. Doktorlardan maske takın uyarısı ve yeni gribe dair detaylar.

Doktorlar, grip salgını nedeniyle hastanelerde ve sağlık ocaklarında ciddi yoğunluklar yaşandığını belirtti. Türkiye genelinde artan grip vakalarının hastaneleri de etkilediğini ifade eden uzmanlar, vatandaşları kalabalık ortamlarda maske takmaya ve hijyen kurallarına uymaya davet ettiler.

Uzmanlar, grip virüsüne karşı alınması gereken önlemlerle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Salgın grip virüsü nedeniyle aciller doldu, hastanelerde de yoğunluklar var. Zaten mevsim olarak da grip yaşanıyor. Özellikle solunum ve temas yolu ile bulaşıyor. Hastalık belirtileri arasında ateş, boğazda yanma, öksürük, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, halsizlik bulunuyor. Antibiyotiklerin etkisi sınırlı olduğu için ağrı kesiciler ve grip ilaçları kullanılıyor.”

Vatandaşların, mümkünse maske takmalarını, kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, kapalı alanları sık sık havalandırmalarını, ellerini düzenli aralıklarla yıkamalarını öneriyoruz. Ayrıca, sağlıklı beslenmeye ve dinlenmeye önem vermeleri gerekiyor. Sigara içilmemeli ve grip sürecinde dinlenmeye özen gösterilmelidir. Hastalığın süresi genellikle 1 hafta sürer, iyileşme süreci ise 10 günü bulabilir. Bu süre zarfında hastaların dinlenmeleri önemlidir.


15 Ocak 2024, 17:50