Her Doğal Ürün Kansere Çare Değil!

Her Doğal Ürün Kansere Çare Değil!

Uzmanlar tedavi sürecinde vitamin ve doğal ürün kullanımının, özellikle kanser ilaçlarıyla etkileşime girebileceğini ve risk oluşturabileceğini söylüyor.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanları, kanser hastalarının tedavi sürecinde tamamlayıcı yöntemlere dikkat çekerek, bu tedavilerin genellikle kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini hafifletmeye yönelik olduğunu, ancak kanseri tedavi etme konusunda bilimsel kanıt olmadığını ifade ediyor. Tedavi sürecinde hekim kontrolünün önemini vurgulayarak, doğal ürünlerin doğal olmalarının güvenli oldukları anlamına gelmediğini belirtiyor. Tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin kullanılması öncesinde doktora başvurmanın önemine değiniyor.

Tedavi sürecinde vitamin ve doğal ürün kullanımının, özellikle kanser ilaçlarıyla etkileşime girebileceğini ve risk oluşturabileceğini ifade ediyor. Tamamlayıcı tedavi türlerinin fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığı destekleyebileceğini, ancak doktor kontrolünde olmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, bazı yöntemlerin enfeksiyon riski taşıyabileceğini ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor.


31 Ocak 2024, 16:25