Her İki İlaçtan Biri Eczanelerde Yok: İlaç Sıkıntısı Büyüyor

Her İki İlaçtan Biri Eczanelerde Yok: İlaç Sıkıntısı Büyüyor

Her İki İlaçtan Biri Eczanelerde Yok: İlaç Sıkıntısı Büyüyor

Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, bu yılki ilaç sıkıntısının öncekilere göre daha ciddi olduğunu belirtti. Ateş düşürücülerden ağrı kesicilere ve kanser gibi hayati önem taşıyan ilaçlar, giderek piyasada bulunması zorlaşıyor. Özellikle mevsimsel hastalıkların arttığı bu dönemde birçok hasta, ilaç bulmak için eczane eczane dolaşmak zorunda kalıyor.

Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, ilaç sıkıntısının giderek arttığına dikkat çekerek, "Neredeyse her iki ilaçtan birisine ulaşılamıyor. Gün geçtikçe de bu sayı artış gösteriyor. İlaç yoklanyla uğraşıyoruz" dedi. Piyasada ilaç bulma sorununun her geçen gün daha da büyüdüğünü vurgulayan İsmail Erçin, bu sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı'nın adımlar attığını ve ilaç fiyatlandırma politikasının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Eczacılara yönelik şiddetin arttığını da belirten Erçin, nöbet saatlerinde çalışan eczacılara sürekli telefon açan ve küfür eden kişilere dikkat çekti. Bu tür şiddet olaylarına karşı hukuki süreçlerin başlatıldığını söyledi. İsmail Erçin, ilaç sıkıntısının devam etmesi durumunda hastaların tedavi edilemez boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekerek, ilaç temininde yaşanan zorlukların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.


9 Ekim 2023, 15:30