Influenza Vakaları Arttı, Uzmanlar Uyardı

Influenza Vakaları Arttı, Uzmanlar Uyardı

Maske kullanımının azalması ile grip ve soğuk algınlığı arasındaki farklar daha net ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çekiyor.

Grip ve soğuk algınlığı vakaları artış gösteriyor. Uzmanlara göre, salgın benzeri bir durumla karşı karşıyayız. Uzmanlar, geçmişte maske kullanımı nedeniyle bu kadar yoğun bir artış yaşanmadığını ancak son dönemde maske kullanımının azalmasıyla grip ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış gözlemlediklerini ifade ettiler.

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farkları vurgularlarken grip vakalarının daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve özellikle bağışıklık sistemi zayıf, kronik hastalığı olan ve ileri yaşta olan bireylerde daha ağır seyredebileceğini belirttiler.

Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çekerlerken grip ve soğuk algınlığı belirtileriyle başvuran hastaların arttığını ve salgınla mücadelede maske kullanımının önemini vurguladı. Viral hastalıkların çoğu zaman semptomatik tedavi dışında ilaçlarla iyileştirilemediğini, bu nedenle antibiyotik kullanımının grip veya soğuk algınlığı gibi viral hastalıklarda faydasız olduğunu da ifade ediyorlar.


8 Ocak 2024, 12:20