İnternetten Yapılan Hastalık Araştırmaları Paniğe Sebep Oluyor!

İnternetten Yapılan Hastalık Araştırmaları Paniğe Sebep Oluyor!

Merak ettiğimiz birçok konuyu internet üzerinden araştırıyoruz. Bunların başında da hastalıklar geliyor. Ancak uzmanlar, bu araştırmaların yanıltıcı sonuçlar doğurabileceğini söylüyor.

Bir rahatsızlığımız olduğunda ilk iş olarak elimizin altında olan interneti kullanmayı düşünürüz. Hemen yaşadığımız belirtileri aratıp hastalığımızın ne olduğunu tespit etmeye çalışırız. Ancak internetten yapılan bu araştırmalar bazen gereksiz bir paniğe kapılmamıza sebep olabiliyor. 

Habertürk’ün haberine göre özellikle kadın hastalıkları alanlarında uzmanlar, hastaların hastaneye başvurmaktan çekindiklerini ve gördükleri belirtileri internet üzerinden araştırmayı tercih ettiklerini söylüyor. Ancak bazen çok da ciddi olmayan belirtileri internet üzerinde arattığımızda kanser olmaya varacak sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bu durum da hastanın paniğe kapılmasına yol açıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Gökhan Kınaş, ürolojikoloji alanındaki sorunların internet üzerinden araştırılarak çözülemeyeceğini ve ertelemenin daha ciddi sonuçların ortaya çıkabileceğini söyleyerek “Hastalarımız internetten yanlış bilgilere bakarak panik oluyorlar ama bize danıştıklarında bu paniklerinin ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorlar. İnternette doğru bilgiler kadar yanlış bilgiler de var.” Açıklamalarında bulundu.


26 Aralık 2023, 13:54