İstanbul Eczacı Odası’ndan Kamu Kurum İskontosu Tepkisi

İstanbul Eczacı Odası’ndan Kamu Kurum İskontosu Tepkisi

İstanbul Eczacı Odası “Artık Yeter” başlığıyla yaptığı açıklamada ilaç firmalarının dayattığı kamu kurum iskontosu sorunlarının artık

İstanbul Eczacı Odası “Artık Yeter” başlığıyla yaptığı açıklamada ilaç firmalarının dayattığı kamu kurum iskontosu sorunlarının artık çözülmesi gerektiğini ve kamu kurum iskontolarının eksiksiz uygulanmasını gerektiğini vurguladı. 

Bilindiği üzere kamu kurum iskontosu devlet ve ilaç firmaları arasında bir ticari ilişki. Ancak ilaç firmaları ile SGK arasında yaşanan iskonto anlaşmazlıklarının yükü eczacılara yükleniyor. İstanbul Eczacı Odası da yaptığı açıklamada kamu kurum iskontosunun ilacın depodan eczaneye faturalanması esnasında yansıtılması gerektiğini, iskontonun eksik uygulanması bir sorunken son dönemlerde yeni sistemlerle bu iskontonun yansıtılmasının eczacılar için sorunu tahammül edilemez seviyelere ulaştırdığını belirtti.  

İstanbul Eczacı Odası sorunların çözümü için ilgili bakanlık ve kurumlara; hastaların ilaca erişimini zorlaştıran, halk sağlığını tehdit eden ve meslektaşlarımızı maddi ve manevi anlamda mağdur eden bu uygulamarın derhal önüne geçilmesi gerektiği çağrısında bulundu. 

İstanbul Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamanın tamamını görmek için tıklayınız


2 Ağustos 2023, 23:19