İzmir Eczacı Odası Seçimleri: Başkan Sayılkan Güven Tazeledi

İzmir Eczacı Odası Seçimleri: Başkan Sayılkan Güven Tazeledi

İzmir Eczacı Odası Seçimleri: Başkan Sayılkan Güven Tazeledi

İzmir Eczacı odası geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen Genel Kurul'un ardından 24.09.2023 Pazar günü sandık başına gitti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasındaki Sürekli Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen kongrede yaklaşık 1350 oy kullanıldı.

İzmir Çağdaş ve Demokrat Eczacılar Grubu adına mevcut başkan Tuncay Sayılkan aday oldu. Eczacı Hareketi Grubu'nun adayı Murat Çiftçi ve Eczacı Platformu adayı Aysun Kale'nin yanı sıra ferdi olarak seçime dahil olan Rıdvan Oğuz ve Hamdullah Bayram da yarışa katıldılar. Çarşaf listeyle seçime gidilen İzmir Eczacı Odası'nda Tuncay Sayılkan ve listesi delinmeden, açık farkla seçimi kazandı. Sayılkan'ın aldığı oyların diğer iki grup adayının aldığı oyların toplamından daha fazla olduğu öğrenildi. Başkan Tuncay Sayılkan'ın yeni yönetim kurulunda yer alan isimler; Tamer Yeşildere, Adem Kaya, M. Anıl Yurtsever, Esra Bay, Hakan Şimşek ve Belgin Bayer. Denetleme kurulunu oluşturan isimler ise; Suzan Özkutucu, Yonca Sokullu ve Ahmet Canan.

Seçimin ardından yaptığı konuşmada Tuncay Sayılkan "Aday olan meslektaşlarımızla düzeyli bir süreci yaşadık. Demokrasiye katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yenilenen kadrolarımızla; mesleğimiz, meslektaşlarımız ve halk sağlığı için ara vermeden çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

Seçimlerin ardından adaylar Tuncay Sayılkan, Murat Çiftçi, Aysun Kale, Rıdvan Oğuz ve Hamdullah Bayram birlikte fotoğraf çekilerek birlik mesajı da verdiler.

Eczane Sitesi olarak güven tazeleyen Tuncay Sayılkan ve ekibini tebrik ediyoruz.


26 Eylül 2023, 11:03