Kadın Eczacılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ankara'da Bir Araya Geldi

Kadın Eczacılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ankara'da Bir Araya Geldi

Bölge Eczacı Odaları'nın kadın yöneticileri ve 400'ü aşkın kadın eczacı, Türk Eczacıları Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında buluştu.

Türk Eczacıları Birliği tarafından Ankara'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar programı düzenlendi. Bölge Eczacı Odaları'nın kadın yöneticileriyle birlikte 400'ü aşkın kadın meslektaşımızın katıldığı program Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesü Ecz. Sibel Zorlu'nun konuşmasıyla başladı. Kadınların maruz kaldıkları şiddet olaylarına dikkat çeken Zorlu, "Her gün, her yerde ve her saat yaşanan kadına şiddete hiçbirimiz seyirci kalamayız. Kadın cinayetleri başta olmak üzere kadınlarımızın maruz kaldığı her türlü şiddetin durdurulması için gereken önlemlerin bir an önce alınması çağrısında bulunuyoruz." açıklamalarında bulundu.

Programın devamında Açelya Akkoyun tarafından sunulan "İletişim ve Duygu Yönetimi" atölyesi ve sanatçı Ceyda Düvenci'nin "Bana İyi Gelen Sana da İyi Gelsin" söyleşisi gerçekleşti.

Programın ardından meslektaşlarımız Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyet adına Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak "Çağdaş Türk kadınları olarak bizlere açtığınız fırsat eşitliği yolunda minnetle ilerliyoruz. Kadın eczacılar olarak bundan sonra da ilkelerimizin doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında eczacılık hizmeti vermeye yılmadan devam edeceğimize huzurunda söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.


11 Mart 2024, 14:15