Kahvaltıdan Sonra Uyumayın!

Kahvaltıdan Sonra Uyumayın!

Obezite üzerine çalışmalar yapan uzmanlar, kahvaltıdan hemen sonra uyumanın kilo alımını artırabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. Uzmanlar, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte fazla kilolardan kurtulma çabalarının arttığı

Obezite üzerine çalışmalar yapan uzmanlar, kahvaltıdan hemen sonra uyumanın kilo alımını artırabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. Uzmanlar, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte fazla kilolardan kurtulma çabalarının arttığını söyleyerek şu tavsiyelerde bulundu:

  • Ödem söktürücü kürler yapmak veya ilaçlar kullanmak gibi yöntemlere başvurmak yerine, vücudun doğal dengelerine güvenin. Eğer vücudunuzda ödem varsa, zamanla doğal olarak atılacaktır.
  • Çok fazla çay ve kahve tüketimini azaltın ve bol su içmeye özen gösterin. Ayrıca tuzlu gıdaları da sınırlayın.
  • Daha hızlı kilo vermek amacıyla çeşitli gıdalar veya takviyeler kullanmak yerine, doğal suyu tercih edin. Yeşil çay, yeşil kahve gibi içeceklerin mucizevi etkilerine güvenmek yerine, doğal suyu tercih edin.
  • Kahvaltıdan hemen sonra uyumak yerine, sindirim sisteminin düzgün çalışabilmesi için bir süre bekleyin. Uyku sindirimi olumsuz etkileyebilir ve kahvaltıdaki besinlerin tam olarak sindirilmesini engelleyebilir.
  • Öğünler arasında en az 6 saatlik bir süre bırakmaya çalışın, ancak saat takıntısı yapmayın. Aşırı acıkmadan yemek yemek önemlidir.
  • Kilo alırım düşüncesiyle çerez tüketmekten kaçınmak yerine, yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Çerezlerden uzak durmak, erken açlık hissi ve tatlı isteğini tetikleyebilir.

28 Temmuz 2023, 05:37