Kur Farkı İlaç Turizmini Beraberinde Getirdi

Kur Farkı İlaç Turizmini Beraberinde Getirdi

Kur Farkı İlaç Turizmini Beraberinde Getirdi

Geçtiğimiz günlerde kur farkı sebebiyle Bulgar ve Yunan turistlerin alışverişlerini yapmak üzere Edirne’ye geldiklerini ve burada marketlerde çok daha ucuz olan ihtiyaçlarını aldıktan sonra ülkelerine geri döndüklerini birçok yerde gördük. Ancak alışveriş, market ihtiyaçlarıyla sınırlı kalmıyor. Bulgar ve Yunan turistler artık ilaç ihtiyaçlarını da Türkiye’den karşılıyorlar.

Sözcü’nün haberine göre sınır şehrimiz olan Edirne’de kur farkı sebebiyle Bulgar ve Yunan turistlerde ciddi bir artış var. Başta alışveriş merkezleri olmak üzere birçok dükkanda yoğunluk yaratan ve tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan bu turistler, reçetesiz satılan ilaçlar ve takviye gıdaları da Edirne’den temin etmeye başladılar.

Konuyla ilgili konuşan Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, soğuk algınlığına karşı önleyici ilaçlar ve takviye gıdalara gelen yoğun talebin Türkiye’deki ilaç sektörünün kaliteli ve ucuz olmasından kaynaklandığını söyledi. Özellikle Bulgar turistlerin son birkaç yılda artan kurla birlikte Edirne’ye ilgisinin iyice arttığını belirten Kılıçcıgil, haftasonları Edirne’de çok sayıda Bulgar turist ağırladıklarını ve bu turistlerin ilaç dahil birçok ihtiyacını alıp ülkelerine öyle döndüklerini söyledi.

Reçeteli ilaçlarla ilgili de konuşan Kılıçcıgil, “Eğer reçete Bulgaristan’da yazıldıysa Türkiye’de herhangi bir geçerliliği yok. Onların muhakkak bir Türk hekimi tarafından muayene edildikten sonra reçete edilmesi lazım.” Dedi.


13 Kasım 2023, 17:55