Lösemili Çocuklar İçin Mücadelenin Rengi: Turuncu

Lösemili Çocuklar İçin Mücadelenin Rengi: Turuncu

Lösemili Çocuklar İçin Mücadelenin Rengi: Turuncu

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemili çocuklar için farkındalık yaratacak etkinlikler yapıldı. Bunlardan bir tanesi de LÖSEV'in düzenlediği "Türkiye'yi Turuncuya Boyuyoruz" oldu. Umut ve dayanışmanın simgesi, çocukluk çağı lösemi hastalığının rengi olan "turuncu" renk ile anılan Löselimili Çocuklar Haftası'nda "LÖSEV'in ve Lösemili Çocukların yanındayım" demek için turuncu renkli kıyafetler veya aksesuarlar kullanılması ve bu anların fotoğraflandırılarak LÖSEV'e gönderilmesinin istendiği bu kampanyayla bir farkındalık çalışması yürütüldü.

Lösemili çocukların tedavi sürecinde geçmişte oldukça üzücü bir tablonun olduğunu belirten LÖSEV, 25 yıl önce LÖSEV kurulduğunda, tedavideki başarı oranının çok düşük ve ailelerin de çaresiz olduğunu belirtiyor. Bunların yanı sıra çocukların ötekileştirildiği ve toplumda bir lösemi farkındalığının olmadığı günlerin zamanla aşıldığı ve bugün kanserle mücadelelerini kazanan, hayata sımsıkı tututan çocukları görüyoruz. Şüphesiz ki bu durumda LÖSEV'in ve farkındalığa sahip vatandaşların etkisi oldukça büyük.

Lösemili Çocuklar Haftası'nın son günü olan 8 Kasım aynı zamanda LÖSEV'in de kuruluş yıl dönümü. Bu vesileyle LÖSEV'in kuruluş yıldönümünü kutluyor ve lösemili çocukların mücadelesinin yanında olduğumuzu hatırlatıyoruz.

 


8 Kasım 2023, 12:41