Mahkeme Kararıyla Türkiye’de Online İlaç Satışına Durdurma

Mahkeme Kararıyla Türkiye’de Online İlaç Satışına Durdurma

Diyarbakır Eczacı Odası, Trendyol isimli online alışveriş platformunda ilaç satılmasına aracılık eden kişi ve şirketler hakkında açtığı dava, mahkeme tarafından karara bağlandı.

Diyarbakır Eczacı Odası, Trendyol isimli online alışveriş platformunda ilaç satılmasına aracılık eden kişi ve şirketler hakkında açtığı dava, mahkeme tarafından karara bağlandı. Bursa 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, internet üzerinden ilaç satışı yapan firma yetkililerinin cezalandırılmasına hükmedildi. Bu kararla birlikte Türkiye’de internet üzerinden ilaç satışı durdurulmuş oldu.

Diyarbakır Eczacı Odası, alınan kararla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, çeşitli platformlarda internetten ve eczane dışı kaynaklardan ilaç, gıda takviyesi, vitamin gibi ürünlerin satışının halk sağlığı açısından tehlike arz ettiğini vurguladı. İnternet üzerinden satılan ilaçların denetimsiz olduğu ve içeriklerinin iddia edilenle uyuşmadığı belirtilerek, özellikle bitkisel ve doğal adı altında satılan denetimsiz ilaçların risk oluşturduğuna dikkat çekildi. Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan mücadele sonucunda geçmişte yüzlerce internet sitesine erişim engeli getirildiği ancak pandemi sürecinde bağışıklık artırıcı ürünlere olan ilginin yeniden yükseldiği ifade edildi. Açıklamada, ilaç, gıda takviyesi ve vitaminlerin kişinin sağlık öyküsü ve diğer hastalıkları göz önünde bulundurularak doktor ya da eczacı kontrolünde kullanılması gerektiği vurgulandı.


2 Ağustos 2023, 01:09