Medula Sisteminde Bazı İlaç Kartlarında Fiyat Farklılıkları Bulunmasıyla Alakalı TEB Duyurusu

Medula Sisteminde Bazı İlaç Kartlarında Fiyat Farklılıkları Bulunmasıyla Alakalı TEB Duyurusu

Yeni kur düzenlemesinin ardından Medula Sistemi'nde ortaya çıkan birtakım sorunlarla ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği'nin Kurum ile görüşmelere başladığı duyuruldu.

Türk Eczacıları Birliği tarafından Medula Sistemi’nde yeni kur düzenlemesinin ardından ortaya çıkan bazı sorunlarla ilgili duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda ortaya çıkan bu sorunlarla ilgili olarak Kurum ile görüşmelerin başladığı duyuruldu.

TEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“16/12/2023 tarih ve 32401 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Karar kapsamında, Beşeri Tıbbi Ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Avro değeri değişikliği, 25.12.2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Medula Sisteminde Kurum tarafından, ilaçlarda Uygulanacak Kamu Kurum İskontosu Baremleri ile ilgili olarak, Bedeli Ödenecek İlaçlar için yapılan düzenlemelerde, bazı ilaç kartlarında fiyat farklılıkları bulunduğu tespit edilmiş olup, gerekli düzeltmelerin yapılması için Birliğimiz tarafından Kurum nezdinde görüşme yapılmaktadır.

İlgili düzenlemelerin en kısa sürede tamamlanması için görüşmelerimiz devam etmekte olup, reçete karşılama sırasında bu hususa dikkat edilmesi önemlidir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.”


25 Aralık 2023, 13:03