Nöral Terapi: Geçmeyen Ağrılar İçin Alternatif Tedavi

Nöral Terapi: Geçmeyen Ağrılar İçin Alternatif Tedavi

Klasik tedavi yöntemleriyle istenilen sonuçları alamayan kişiler için nöral terapi, geçmeyen ağrılarla baş etmek için bir seçenek olabilir.

Klasik tedavi yöntemleriyle istenilen sonuçları alamayan kişiler için nöral terapi, geçmeyen ağrılarla baş etmek için bir seçenek olabilir. Nöral terapi, vücudun otonom sinir sisteminde oluşan hasarlara odaklanır ve geçmişteki hastalıklar, yaralanmalar veya ameliyatlar bugün yaşanan sorunların temelinde yer alabilir. Bu yöntem, vücudun iletişim ağını etkileyen ve bio-elektriksel sorunlara neden olan ağrıları hedefler.

Nöral terapi, sinir sisteminin düzenlenmesine dayanan bir enjeksiyon tedavisidir. Uzmanlara göre, nöral terapi, geleneksel tedavi yöntemlerinden istenen faydayı elde edemeyen kişiler için önerilen tamamlayıcı bir tıp uygulamasıdır. Bu yöntem, ağrıyı tetikleyen hücrelerin elektriksel özelliklerini düzelterek tedavi edilmesi gereken bölgeyi hedefler. Migren, bağırsak hastalıkları, fibromiyalji, astım ve hatta depresyon gibi birçok hastalık için uygulanabilir ve iyileşme sürecine yardımcı olabilir.

Nöral terapi, cerrahi müdahale gerektirmeyen boyun fıtığı rahatsızlıklarında da etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Boyun fıtığına bağlı eklem ve omuz ağrılarını hafifletebilir ve endokrin ve hormonal sistemlerin dengesini sağlayarak detoksifikasyon sürecine yardımcı olabilir. Diş ve diş eti problemleri, sindirim sorunları gibi başka faktörler de boyun ağrısını tetikleyebilir. Lokal anestetik enjeksiyonlarla uygulanan nöral terapi, bu disfonksiyonları düzelterek semptomlarda azalma sağlayabilir.


2 Ağustos 2023, 01:19