Reçetem Sistemi’nde Yapılacak Düzenleme Hakkında

Reçetem Sistemi’nde Yapılacak Düzenleme Hakkında

Reçetem Sistemi, hekimlerin elektronik ortamda reçete oluşturabilmesini, eczacıların anlık olarak reçeteleri görüntüleyerek hastalara ilaç temin edebilmesini ve süreçlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile entegre bir şekilde yürütül

Reçetem Sistemi, hekimlerin elektronik ortamda reçete oluşturabilmesini, eczacıların anlık olarak reçeteleri görüntüleyerek hastalara ilaç temin edebilmesini ve süreçlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile entegre bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Bu sistem, tüm reçeteleri kapsayan bir yapıya sahip olup ülke genelinde sağlık profesyonelleri tarafından kullanılmaktadır.

Yapılan incelemelerde, Reçetem Sistemi’nde yer alan branşlar ile Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) üzerindeki branşlar arasında farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Sağlık hizmetinin kesintisiz bir şekilde sunulmasını sağlamak ve olası suistimalleri önlemek adına, branş kontrol işlemleri sadece ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek şekilde düzenlemeler yapılmıştır. Bu konuda yapılacak çalışmalar 1 Ağustos 2023 tarihinde devreye alınacaktır.

Klinik çalışma ve reçete yazma süreçlerinin aksamaması için hekimlerin ÇKYS branş kayıtları ile Reçetem Sistemi üzerinde kayıtlı branşlarının uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Eğer ÇKYS’de hekimin tescil ettirilmiş bir branşı görünmüyorsa, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tescil ve Denklik İşlemleri Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçerek branşlarını tescil ettirmeleri gerekmektedir. ÇKYS’de güncellenen branş verileri, Reçetem Sistemi’ne bir sonraki gün yansıtılmaktadır.

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.


30 Temmuz 2023, 18:40