Sağlık Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi Meclis’te Kabul Edildi!

Sağlık Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi Meclis’te Kabul Edildi!

Sağlık Bakanlığı'nın 2023 bütçesi Meclis'te kabul edildi. Konuyla ilgili paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Milletimize hayırlı olsun." dedi.

Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesi İçişleri Bakanlığı’nın bütçesiyle birlikte mecliste kabul edildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığımızın 2024 Bütçesi Meclis’te yapılan oylamayla kabul edildi. Milletimize hayırlı olsun. Bütçe görüşmesi bizimle aynı gün yapılan İçişleri Bakanlığımıza ve Bakan Sn. Ali Yerlikaya’ya hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.” Dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında da Meclis’te konuşma yapan Koca, hayatını kaybeden milletvekili Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili söz verdikleri ancak yapamadıkları bazı konular olduğunu, bunların en kısa sürede gerçekleşmesi için çabaladıklarını söyledi. 

Bakan Koca, kendisinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda doktorların yurt dışına gitme sebebiyle ilgili olarak “para için gittiklerini” ima ettiğine yönelik eleştirilerle ilgili "Benim oradaki kastım, yaşanan göçün gelişmiş ülkelere yani İngiltere, Almanya gibi ülkelere gelişmişlikleri sebebiyle değil... En çok hekim giden ülkeler hangileri biliyor musunuz? Katar, Dubai ve Kuveyt. Bu ülkeler içindi. Bu ülkelerin yüksek maaş dışında benim göremediğim, gelişmiş ülkelerden üstün bir tarafı mı var? Varsa buyurun söyleyin. Yine de kastımı yanlış anlayarak kırdığım bir meslektaşım varsa onlardan da özür dilerim." İfadesini kullandı.


19 Aralık 2023, 11:16