Sağlık Bakanlığından Hekimlere Yeşil Reçeteli İlaç Uyarısı

Sağlık Bakanlığından Hekimlere Yeşil Reçeteli İlaç Uyarısı

Sağlık Bakanlığı'nın duyurusunda, bazı kişilerin hekimlerin iş yoğunluğunu fırsat bilerek kendilerini eczacı veya hasta yakını gibi tanıtarak yeşil reçeteli ilaçlar yazdırdığı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı reçete ve sağlık raporu düzenlenmesinde uyulması gereken kurallar ve kimlik tespitinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda yeşil reçeteli ilaçlar ilgili dikkat çekici bir uyarı yer aldı. Uyarıya göre kendisini eczacı veya hasta yakını gibi tanıtan bazı kişiler hekimlerin iş yoğunluğundan da faydalanarak bu sayede yeşil reçeteli ilaçlar yazdırıyor.

Bu yöntem için acil servis ve aile hekimlikerini tercih etmekle beraber yine hastanelerin daha yoğun olduğu saatleri ve özellikle haftasonlarını tercih ediyorlar. Duyuruda, "Bahse konu organize grup üyelerinin, hekimlerin yoğunluğu ve güveninden faydalanarak hekimlerin e-İmza cihazlarını ve şifrelerini elde ettiği, bu yolla Reçetem sistemi üzerinde ilaç kullanım raporları ve bu raporlara istinaden reçete düzenledikleri tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.


24 Ağustos 2023, 18:16