Sağlık Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi "Sağlık Vadisi" Kuruluyor

Sağlık Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sağlık alanında sektör temsilcilerine hitap edecek ve inovatif çözümler geliştirme merkezi olacak Sağlık Vadisi'nin kuruluşu Resmi Gazete'de yayınladı.

Sağlık alanında yerel olanakları geliştirmek ve dışa bağımlılığı azaltmak için kurulması planlanan sağlık vadisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararnameye göre kurulacak olan Sağlık Vadisi'nde sağlık alanında eğitim, araştırma ve geliştirme odaklı çalışmalar yapılacak.

Tüm Sektöre Çözüm Üretecek

İlaç ve tıbbi teknolojiler alanında AR-GE, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sistemine sahip olacak olan Sağlık Vadisi girişimciler, araştırmacılar, akademisyenler başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerine hizmet sunanacak. Vadi klinik araştırmalara, tıbbi teknolojilere ve büyük veri merkezine ev sahipliği yapacak.

Bakan Koca'dan Tebrik Mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kurulacak olan tesisle ilgili yaptığı paylaşımda yapının öneminden söz ederek ülkemize hayırlı olması dileklerini yayınladı. Koca paylaşımında şunları söyledi: "Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı. 'Sağlık, bilim ve teknolojileri alanında istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak işim var' diyen herkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten sonra ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun."

 


28 Mayıs 2024, 16:01