Şeker Hastalarının Göz Tedavisinde Uygulanan Güncel Yöntemler

Şeker Hastalarının Göz Tedavisinde Uygulanan Güncel Yöntemler

Diyabetin göz sağlığı üzerinde sinsi bir etkisi var. Bu konuda Türk Oftalmoloji Derneği'nin açıkladığı güncel gelişmelere yakından bakalım.

Türk Oftalmoloji Derneği'nin açıklamalarına göre, diyabet hastalarının göz sağlığıyla ilgili tedavi yöntemlerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Eskiden sadece lazer tedavilerinin kullanıldığını ve amacın mevcut görmenin korunması olduğunu belirten uzmanlar, günümüzde göze enjeksiyon şeklinde iğne tedavilerinin uygulandığını ve bu sayede görmenin korunduğunu ve hatta görme keskinliğinin arttırıldığını söylediler. Diyabetin göz sağlığı üzerinde sinsi bir etkisi olduğunu ve erken yaşta katarakta yol açabildiğini belirtirlerken diyabetin kontrolünün göz sağlığı için önemli olduğunu vurguladılar.

Diyabetin gözlük derecelerinde hızlı değişikliklere neden olabileceğine dikkat çekerlerken bu durumun uyanık olunması gerektiğini ve hastaların şeker kontrolünü yapmaları gerektiğini söylediler. Diyabetin gözde belirtiler yapabileceğini ve bazen hastaların bile farkında olmadan diyabet teşhisi konulabileceğini belirttiler.

Diyabetin makula ödemi ve diyabetik retinopatiye yol açabileceğini ve bu durumda aktif olarak göz içi enjeksiyon tedavilerinin uygulanabildiğini belirtenuzmanlar, diyabetin vücutta birçok organı etkileyebilen bir hastalık olduğunu ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


12 Ocak 2024, 17:55