Şişli'deki Eczane Saldırısında Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

Şişli'deki Eczane Saldırısında Sanığa 18 Yıl Hapis Cezası

Geçtiğimiz aylarda Şişli'de bir eczane çalışanına silahla saldırıp öldüren Kadir Keleş, mahkeme tarafından haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezasına çarpıtırıldı.

Şişli'de eczane çalışanı Gökhan Baran'la yaşadığı tartışma sonucunda silahla saldırarak Baran'ın ölümüne yol açan sanık Kadir Keleş'in kasten öldürme suçuyla yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuku sanık Kadir Keleş, taraf avukatları ve maktulün babası Ömer Baran katıldı. Savunmasında Nişantaşı'nda 18 yıldır herhangi bir sorun yaşamadığını, maktülün kendisine rahatsızlık vermesi nedeniyle böyle bir hadisenin yaşandığını belirtti. Sanığın avukatı da maktülün müvekkilinin kapıcı olmasına ve erkeklik gruruna yönelik incitici sözler söylediğini öne sürerek olayda bir tasarlayarak öldürmenin de gerçekleşmediğini savundu. Son olarak sanık Keleş, pişman olduğunu dile getirdi.

Mahkeme, haksız tahrik indirimi uyguladığı sanığa kasten öldürme suçundan 18 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Sanığa ayrıca "ruhsatsız silah taşıma" suçudan 1 yıl hapis cezası verilse de bu suç yönünden hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.


29 Kasım 2023, 13:44