TEB Başkanı Üney: “Çabalarımız Sonuçsuz Kaldı. Yaşanan İlaç Krizinin Sorumlusu Eczacılar Değildir!”

TEB Başkanı Üney: “Çabalarımız Sonuçsuz Kaldı. Yaşanan İlaç Krizinin Sorumlusu Eczacılar Değildir!”

İlaç krizinin artmasına yol açan düzenlemeyle ilgili olarak ilk günden itibaren harekete geçtiklerini belirten Üney, çabalarının karşılık bulamadığını belirtti.

İlaç fiyatlarındaki sabit kur uygulamasında yapılan değişikliğin 10 gün sonra yürürlüğe girecek olmasının yaratacağı sonuçlar konusunda ilk günden bu yana harekete geçen Türk Eczacıları Birliği, birçok yetkiliyle görüşerek sorunları iletse de bir karşılık alamadı. Konuyla ilgili konuşan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, yürürlük tarihinin öne çekilmesini ısrarla talep ettiklerini ancak bu taleplerinin sonuçsuz kaldığını belirterek, “Yaşanan ilaç yokluklarının sorumlusu eczacılar değildir.” Dedi.

İlaca erişemeyen hastalar için her dakikanın önemli olduğunu ve eczacı meslektaşlarımızın hastaları ilaçlarıyla kavuşturmak için çırpındıklarını belirten Üney, ilaç bulunamayan bir ortamda eczacıların da çaresiz kaldıklarını belirtti. Başta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu olmak üzere tüm paydaşlarla temasa geçmiş olmalarına rağmen sorunun çözümü için bir adım atılmadığını söyledi.

Üney son olarak yapılan bu düzenlemenin de eczacıların ekonomik sorunlarının giderilmesine yönelik değil ilaç sanayinin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu vurgulamak istediğini söyledi.


21 Aralık 2023, 12:18