TEB Başkanı Üney'den İçişleri Bakanlığına "Eczanelerde Güvenlik" Ziyareti

TEB Başkanı Üney'den İçişleri Bakanlığına

TE B Başkanı Ecz. Arman Üney İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı ziyaret ederek eczanelerde yaşanan güvenlik problemleri ve alınabilecek önlemler üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, T.C. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı makamında ziyaret etti. Üney'in ziyareti, eczanelerin özellikle son zamanlarda sıkça gündemine gelen güvenlik meselesiydi.

Halkın ilk sağlık danışmanlığı görevini üstlenen eczanelerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili birçok haber yayınladık. Özellikle son dönemlerde gerek gün içerisinde gerekse nöbetlerde yaşanan saldırı, gasp, hırsızlık, hakaret, tehdit gibi olaylar tüm eczacıların tedirgin olmasına yol açmaya başladı. Başkan Üney, Bakan Yardımcısı Turan ile yaptığı görüşmede bu doğrultuda atılabilecek adımlar üzerine istişarelerde bulundu.

Bu doğrultuda olay anlarında daha hızlı etkili müdahalede bulunabilmesi için eczanelerde panik butonu/panik çağrısı düzeneği oluşturulması, devriye ekiplerinin eczanelerin güvenliğini düzenli kontrol ve takibi gibi konular masaya yatırılarak eczacıların ve Türk Eczacıları Birliği'nin talepleri bakalığa iletildi.

 


22 Şubat 2024, 13:36