TEB’den Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek Fatura Düzenlenmesi Hakkında Duyuru

TEB’den Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek Fatura Düzenlenmesi Hakkında Duyuru

TEB tarafından yapılan açıklamaya göre SGK ile imzalanan protokol uyarınca Medula Eczane Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden ilgili fatura dönemleri seçilerek mahsuplaşma işlemleri için EK FATURA düzenlenebilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında 28.04.2023 tarihinde imzalanan 2023-1 Ek Protokolü uyarınca, 01.10.2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirlenen maddi düzenlemeler için mahsuplaşma işlemlerinin Kurum tarafından başlatılması Türk Eczacıları Birliği tarafından talep edilmişti. Ayrıca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü sayın Doç. Dr. Eren Usul’a ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı sayın Dr. Raci Kaya’ya da Birlik tarafından aktarılan bu taleple ilgili gerekli yasal düzenlemeler tamamlandı. Medula Eczane Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden ilgili fatura dönemleri seçilerek mahsuplaşma işlemleri için EK FATURA düzenlenebilmektedir. 

Ek faturaların düzenlemesinden hemen sonra, meslektaşlarımızca ilgili Kurum taşra teşkilatına teslim edilebilecek ve Kurum taşra teşkilatlarınca hemen işleme alınarak protokolde yer alan ödeme süresi ve sıra beklenmeksizin ödemeleri gerçekleştirilecektir. 

Ek Fatura düzenlemesine ilişkin; 

Medula Aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlemi tanıtımı için tıklayınız

PDF aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlemi tanıtımı için tıklayınız


22 Eylül 2023, 16:01