TEB Yardımlaşma Sandığı Kredi Faizlerini Güncelledi

TEB Yardımlaşma Sandığı Kredi Faizlerini Güncelledi

Türk Eczacıları Birliği; Yardımlaşma Sandığı aracılığıyla eczacılara sunulan kredilerin faiz oranlarını, piyasa koşullarının etkisi ile güncelleme kararı aldı.

Türk Eczacıları Birliği'nin, eczacıların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekleri krediler sunan Yardımlaşma Sandığı'nın kredi faiz oranlarını güncelledi. Yapılan duyuruda piyasa şartlarında görülen değişkenlik ve ekonomik koşulların etkisi ile sandığın sürdürülebilirliğini sağlayabilmek adına kredi faizlerinde değişiklik yapılması ihtiyacı doğduğu belirtiliyor.

Yeni uygulama ile Türkiye İş Bankası iş birliği ile yürütülen süreçte kredi kullandırım aylık faiz oranı % 3,89; Sosyal Yardım Kredisinde tüm vadelerde ise %3,86 faiz oranı ve sigortalı olarak devam edilecek. Kredilerden yararlanmak isteyen eczacıları için önemli detaylar ise şu şekilde:

???? SGK ödemesini Türkiye İş Bankası aracılığıyla alan eczacılar için kullandırılan kredinin binde 2,5'u kredi tahsis ücreti uygulanacak

???? SGK ödemesini başka bankalardan alan eczacıların ise kredi tahsis ücretine ek olarak binde 7,5 kredi kullandırım ücreti uygulanacak

???? 1 aylık kredi kullandırım süresi içinde kullanılmayan krediler değerlendirilmeyecek.

 

Kredi talebinde bulunan borçlu ve kefil üyelerin bankaya teslim etmesi gereken evrakları;,

a. Nüfus Cüzdanı,
b. İmza Sirküleri,
c. Son 2 tam yıl sonu Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamesi ve bulunulan yılın son dönem Geçici Vergi Beyannamesi,
d. Vergi Levhası,
e. Banka sorgularında ödenmemiş bir kayıt (çek/senet/haciz/kredi ve kart gecikmesi vb.) varsa ödendi belgeleri,
f. Üyesi bulunduğunuz Eczacı Odası'ndan alınan borçlu ve kefil üyemiz için Oda Kayıt belgesi.


22 Şubat 2024, 18:00