TEB Yardımlaşma Sandığınca Kullandırılan Krediler Hakkında Duyuru

TEB Yardımlaşma Sandığınca Kullandırılan Krediler Hakkında Duyuru

TEB Yardımlaşma Sandığınca Kullandırılan Krediler Hakkında Duyuru

Ülke genelinde kredilerin birçok bankada durdurulmasıyla birlikte Türkiye İş Bankası'ndan kullanılan krediler de durdurulmuştu. Banka yetkilileri ve Türk Eczacıları Birliği arasında kredilerin yeniden sağlanması konusundaki görüşmeler olumlu sonuç verdi. 

Sağlanacak olan kredilerle ilgili olarak Türkiye İş Bankası tarafından kullandırılacak kredilerin kredi kullanım aylık faiz oranı 12 aya kadar %4,06 ve 12 ay üzeri vadeler için %4,80 olarak belirlendi. Bankanın fatura ödeme talimatı vs. gibi ayrıca bir talebi de olmayacağı belirtildi. Buna ek olarak kullanılacak kredilere "Kredi Tahsis" ve "Kredi Kullanım" ücreti ekleneceği belirtildi. SGK ödemelerini Türkiye İş Bankası aracılığı ile tahsil eden meslektaşlarımızın ise kredi kullanım ücretinden muaf olacağı aktarıldı. Kredi kullanım ücreti, kullanılan kredinin %0,75'i ve tahsis ücreti ise %0,25, sosyal yardım kredilerinde kredi kullanım ücreti %0,5 olarak belirlendi. Türk Eczacıları Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Talep edilen krediler, Türkiye İş Bankası aracılığıyla kullandırılacaktır. Bankaya iletilen kredi kullandırım talimatının süresi, 1 ay olup; 1 ay içinde kullanılmayan krediler değerlendirilmeyecektir.

Üyelerimize kullandırılan kredi işlemlerinde yukarıda belirtilen oranlar dışında bir masraf verilmeyecektir. Kredi ödeme tablosuna göre kredi ödeme gününe bağlı olarak küçük değişiklikler olabilir. Kredi talebinde bulunan üyelerimizin kendilerine ve kefillerine ait aşağıda bildirilen evrakları bankaya ulaştırmaları halinde kredilerinin tahsis süreci hızlanacaktır."

 

Kredi talebinde bulunan borçlu ve kefil üyenin bankaya aşağıdaki belgeleri teslim etmesi gerektiği de belirtildi.

a. Nüfus Cüzdanı,

b. İmza Sirküleri,

c. Son 2 tam yıl sonu Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamesi ve bulunulan yılın son dönem Geçici Vergi Beyannamesi,

d. Vergi Levhası,

e. Banka sorgularında ödenmemiş bir kayıt (çek/senet/haciz/kredi ve kart gecikmesi vb.) varsa ödendi belgeleri,

f. Üyesi bulunduğunuz Eczacı Odası'ndan alınan borçlu ve kefil üyemiz için Oda Kayıt belgesi.

 


13 Ekim 2023, 12:50