TEİS Başkanı Saydan: “İlaç Sıkıntısı Son 10 Yılın En Kötü Noktasında!”

TEİS Başkanı Saydan: “İlaç Sıkıntısı Son 10 Yılın En Kötü Noktasında!”

TEİS Başkanı Saydan, ilaç sıkıntısının son 10 yılın en kötü seviyesine ulaştığını ve depolardan eczanelere ilaç akışının durma noktasına geldiğini söyledi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, eczanelerdeki ilaç sıkıntısının dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve depolardan eczanelere ilaç akışının durma noktasına geldiğini açıkladı.

Hastaların ilaç bulmakta zaten zorlandığı bir dönemde bir de ilaçtaki kur değişikliğinin 10 gün sonra yürürlüğe gireceğinin açıklanması depolardan ilaç akışını durma noktasını getirdi. Eczacılar hastalarına verecek ilaç bulamazsak hastalar da bu duruma tepki göstermeye başladı. 

BirGün’e açıklama yapan Saydan, “Son 10 yılın en kötü durumunu yaşamaktayız. Eczanelerimizin ilaç kapasitesini neredeyse sıfıra indiriyor. 25 Aralık’ta karar yayımlanıp 26 Aralık’ta uygulanabilirdi. Tarihler yakın olsa ne vatandaş ne de eczacılar sıkıntı çekerdi.” Açıklamalarında bulundu.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan da konuyla ilgili olarak antibiyotik grubunda özellikle yetişkin grubunda, bazı göz damlalarında, migrende kullanılan ilaçlarda, gut, tansiyon ve kanser ilaçları ile organ nakli için kullanılan ilaçlarda ciddi sıkıntıların olduğunu söyledi.


21 Aralık 2023, 12:43