TEİS'den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu'na Ziyaret

TEİS'den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu'na Ziyaret

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, İlaç Takip Sistemi'nde yaşanan problemleri ve eczacıların mesleki sorunlarını tespit ettikleri rapor çalışması ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ecz. Ahmet Selim Köroğlu'nu ziyaret etti.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ecz. Ahmet Selim Köroğlu'nu makamında ziyaret ederek, sektörün problemleri ile ilgili yaptıkları tespitleri iletti. Eczacıların yaşadığı mesleki problemleri ve özellikle İlaç Takip Sistemi'nde yaşanan problemleri ve TEİS'in getirdiği çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette; TEİS Kamu Kurumları Komisyonu tarafından hazırlanan sektör problemleri ve çözüm önerileri raporu da ele alındı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'nın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ecz. Ahmet Selim Köroğlu'na sunduğu rapor, eczacıların yaşadıkları sektörel problemlere çözüm üretme gayesiyle özel olarak hazırlanmış. TEİS'in yayınladığı duyuruya göre rapor şu maddeleri içeriyor:

1.    Eczanelerden %100 stok tutarlılığı beklentisi

2.    İlaç Takip Sistemi’ndeki yazılımsal stok ile eczanelerin fiziki stoku arasındaki tutarsızlıkların giderilmesine imkan sağlayacak “Deaktivasyon Hakkı”

3.    İlaç Takip Sistemi’ndeki “İller Arası Takas Yasağı”

4.    “Piyasada bulunmayan ilaç sorunu”nun giderilmesi için İTS ürün hareketlerini görüntüleme yetkisinin eczacılara verilmesi

5.    İlaç Takip Sistemi’ndeki “Renkli Reçeteli İlaçlara Yönelik Takas Yasağı”


22 Şubat 2024, 16:08