TEİS'den Rifaksimin Kesintisi Hakkında SGK'ya Başvuru

TEİS'den Rifaksimin Kesintisi Hakkında SGK'ya Başvuru

TEİS, Rifaksimin etken maddesini ihtiva eden ilaç bedellerinin geri ödeme dışı bırakılması sorunlarıyla ilgili olarak SGK'dan bilgi talep etti.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, SGK tarafından yürütülen fatura ve eki belge inceleme işlemlerinde Rifaksimin etken maddesini ihtiva eden ilaç bedellerinin ödeme dışı bırakıldığına dair çok sayıda şikayet aldığına dair bir açıklama yaptı. Üyelerinin özel ve kamu kuruluşlar nezdinde haklarını korumak üzere faaliyet gösteren sendika, konuyla ilgili aldığı talep yoğunluğu sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yaparak bilgilendirme talep etti.

Sut Ek4/E-13/22 maddesinde belirtilen endikasyonlar ile ilacın kısa ürün bilgisinde bulunan endikasyonların birbiri ile uyumsuz olduğu gerekçesiyle kesintiye uğrayan ilgili ilaçların Sut Ek4/A Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yer aldığı için geri ödeme kapsamında olduğuna dikkat çeken TEİS, eczacıların daha fazla mağduriyet yaşamaması adına bu ilaçların açık ve anlaşılır haliyle hangi ICD10 kodu ya da teşhisler ile reçetesi düzenlendiği takdirde geri ödemesinin mümkün olduğu hakkında SGK'dan bilgi talep etti.


11 Mart 2024, 11:07